Τα πιο δημοφιλή μέσα για αναζήτηση εργασίας

Το δυσκολότερο βήμα για το ξεκίνημα μιας καριέρας είναι η εύρεση της ιδανικής θέσης εργασίας, ανάλογα με τα προσόντα μας, την επαγγελματική μας εμπειρία και τον τομέα ενασχόλησής μας. Μπορεί η αγορά εργασίας να είναι περίπλοκη και η εύρεση μιας θέσης που να μας ταιριάζει να είναι δύσκολη, ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να βοηθηθούμε.

Πού μπορούμε να αναζητήσουμε εργασιακές θέσεις και ποια είναι τα δημοφιλέστερα μέσα για αυτή την αναζήτηση;

Ένας τρόπος για να αναζητήσουμε θέσεις εργασίας εύκολα και αποτελεσματικά, είναι οι σύγχρονες πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό.

Ενδεικτικά, μερικές από αυτές και ίσως οι δημοφιλέστερες είναι το Indeed, το Jobfind και το Kariera.gr. Οι πλατφόρμες αυτές προσφέρουν συγκεντρωτικά πλήθος θέσεων εργασίας, στις οποίες μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση και να προσθέσουμε φίλτρα για να συγκεκριμενοποιήσουμε τις επιλογές μας. Εξίσου δημοφιλές είναι και το LinkedIn, μια πλατφόρμα στην οποία ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να δημοσιεύσει το βιογραφικό του και να αλληλεπιδράσει με επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν άτομα για εργασία.

Φυσικά, πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες διαθέτουν πλέον και αυτές μέσα δικτύωσης και αναζητούν μέσα από αυτά άτομα για να καλύψουν κενά στις θέσεις που προσφέρουν. Οπότε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και το Facebook και το Instagram αποτελούν εργαλεία για την εύρεση εργασίας. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μας αποδεικνύει ότι ίσως το internet είναι πλέον ο κυρίαρχος τρόπος για την επαγγελματική μας αποκατάσταση και την κατάκτηση μιας θέσης.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παραδοσιακό τρόπο αναζήτησης εργασίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις μικρές αγγελίες στις εφημερίδες. Μπορεί το διαδίκτυο να μας προσφέρει πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία, όμως ακόμη και στις εφημερίδες υπάρχουν αξιόλογες εργασιακές θέσεις, καθώς πολλές και κυρίως μικρές επιχειρήσεις προτιμούν να αναζητούν άτομα για εργασία με αυτόν τον τρόπο.

Στο ΙΙΕΚ ALTO το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και σταδιοδρομίας είναι πάντα στο πλευρό των σπουδαστών και των απόφοιτων, στηρίζοντάς τους όχι μόνο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας αλλά και σε όλη την εργασιακή τους πορεία, βοηθώντας τους να συντάξουν σωστά το βιογραφικό τους και να βρουν άμεσα την θέση εργασίας που τους ταιριάζει.

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο