Αρχιμάγειρας-Chef

Από το να μαγειρεύεις στους φίλους σου, μέχρι να παίρνεις βραβεία!

Τίτλος Σπουδών: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Περιγραφή

Ο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» είναι ο επαγγελματίας ο οποίος, γνωρίζοντας τη μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της κουζίνας, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και με τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

Μαθαίνω

Προμήθεια, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αποθήκευση πρώτων υλών εδεσμάτων

  • ελέγχουν την επάρκεια των κατάλληλων πρώτων υλών για την παρασκευή των εδεσμάτων σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η τροφοδοσίας και τον/την ιδιοκτήτη/διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας
  • οργανώνουν την προμήθεια των απαραίτητων σε ποσότητα και των κατάλληλων σε ποιότητα πρώτων υλών
  • παραγγέλνουν τις πρώτες ύλες στους προμηθευτές προγραμματίζοντας βάσει ενδεδειγμένων κριτηρίων το χρονικό διάστημα παραλαβής τους
  • παραλαμβάνουν τις πρώτες ύλες και να ελέγχουν την ποιότητα και την ποσότητά τους σύμφωνα με τις παραγγελίες
  • επιμελούνται την ασφαλή αποθήκευση των πρώτων υλών, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Σύνθεση και παρουσίαση εδεσματολογίου (μενού)

  • συντάσσουν το εδεσματολόγιο (μενού) της επισιτιστικής μονάδας σε συνεργασία με τον/την εστίαρχο (maitre), τον/την Food and Beverage Manager και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της
  • επιμελούνται τον κατάλογο παρουσίασης (κάρτα) του εδεσματολογίου (μενού) σε συνεργασία με τον/την εστίαρχο (maitre) και τον/την Food and Beverage Manager
  • επιλέγουν τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων του μενού, ελέγχοντας τις συνταγές και εκτελώντας απαραίτητες δοκιμές
  • υπολογίζουν τις κατάλληλες ποσότητες πρώτων υλών για την παρασκευή των εδεσμάτων με βάση τις συνταγές, τις κρατήσεις της ημέρας και άλλα κριτήρια που διαμορφώνουν την κίνηση της ημέρας
  • οργανώνουν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ενεργειών για την παρασκευή των εδεσμάτων σύμφωνα με την κίνηση της ημέρας και τον χρόνο παραλαβής της παραγγελίας

Παρασκευή και παράθεση εδεσμάτων

  • προετοιμάζουν και να συγκεντρώνουν τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των εδεσμάτων με βάση τις συνταγές
  • επεξεργάζονται τις πρώτες ύλες και να παρασκευάζουν τα εδέσματα σύμφωνα με τις συνταγές, τις τυχόν προτιμήσεις του πελάτη και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • συνεργάζονται με το υπόλοιπο προσωπικό της κουζίνας και να καθοδηγούν αναλυτικά τους βοηθούς τους για την παρασκευή των εδεσμάτων

Διακόσμηση και παρουσίαση εδεσμάτων

  • οργανώνουν τη σειρά παράθεσης των εδεσμάτων με σκοπό τη βελτίωση της τελικής εικόνας του μενού και τη μεγιστοποίηση της γαστρονομικής ικανοποίησης του πελάτη
  • παραθέτουν τα εδέσματα στα κατάλληλα σκεύη σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες
  • ενεργούν για την παράδοση των εδεσμάτων σύμφωνα με ενδεδειγμένες διαδικασίες της μονάδας
  • ελέγχουν και να επιμελούνται τη διακόσμηση και παρουσίαση των εδεσμάτων κατά την παράθεση 
  • διασφαλίζουν την αποθήκευση των πρώτων υλών που δεν χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • φροντίζουν για την καθαριότητα των σκευών σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • ελέγχουν τη λειτουργία των μηχανικών μέσων της κουζίνας και να ενημερώνουν τον υπεύθυνο συντήρησης όταν απαιτείται

Οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας

  • συντάσσουν το πρόγραμμα εργασίας και ανάπαυσης του προσωπικού της κουζίνας σε συνεργασία με τον/την ιδιοκτήτη/διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας
  • παρουσιάζουν στο προσωπικό της κουζίνας τους τρόπους εκτέλεσης των συνταγών και να το εκπαιδεύουν σχετικά
  • εποπτεύουν το προσωπικό της κουζίνας συντονίζοντας την ορθή εκτέλεση των οδηγιών, • καταμερίζουν και να διανέμουν τα πόστα εργασίας δίνοντας αναλυτικές οδηγίες για την ορθή εκτέλεση των εργασιών
  • συμμετέχουν στην πρόσληψη του προσωπικού της κουζίνας σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η της επιχείρησης ή/και τον/την υπεύθυνο/η προσωπικού
  • διασφαλίζουν την αποθήκευση των πρώτων υλών που δεν χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • φροντίζουν για την καθαριότητα των σκευών σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • ελέγχουν τη λειτουργία των μηχανικών μέσων της κουζίνας και να ενημερώνουν τον/την υπεύθυνο/η συντήρησης όταν απαιτείται

Μαθήματα

Α’ & Β’ Εξάμηνο
Γαλλικά Ι
Τέχνη μαγειρικής Ι
Στοιχεία ζαχαροπλαστικής Ι
Υγιεινή και ασφάλεια
Τροφογνωσία
Πρακτική εφαρμογή
Γαλλικά ΙΙ
Τέχνη μαγειρικής ΙΙ
Στοιχεία ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Βασικές αρχές διατροφής
Food & beverage management Ι (έλεγχος εμπορευμάτων)
 
Γ’ & Δ’ Εξάμηνο
Αγγλικά Ι
Τέχνη μαγειρικής ΙΙΙ
Food & beverage management ΙΙ (κοστολόγηση παρασκευασμάτων)
Σύνθεση μενού
Οινολογία
Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
Αγγλικά ΙΙ
Τέχνη μαγειρικής IV
Βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό
Πρακτική άσκηση

Επαγγελματική Αποκατάσταση

  • Τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις φιλοξενίας
  • Επισιτιστικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία κτλ.)
  • Βιομηχανικές μονάδες
  • Εμπορικά καταστήματα
  • Ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς (νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, βρεφονηπιακούς σταθμούς, οικοτροφεία, συσσίτια δήμων, συσσίτια εκκλησιών, συσσίτια ΜΚΟ κτλ.)
  • Εκπαιδευτικούς οργανισμούς
  • Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας
  • Μεταφορικά μέσα (τρένα, κρουαζιερόπλοια, πλοία ακτοπλοΐας κτλ.)
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συστηματοποιημένου επισιτισμού (catering)
  • Οικίες (Private Chef)

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο