Η σημασία ενός σωστού βιογραφικού

Πολλοί θα σου πουν πως το βιογραφικό αποτελεί ίσως το Α και το Ω για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας. Είναι το πρώτο μέσο με το οποίο θα έρθει σ’ επαφή ο εργοδότης κι αποτελεί ένα ισχυρό «χαρτί» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφού αντιπροσωπεύει την επαγγελματική σου εικόνα. Μπορεί να σου ανοίξει «πόρτες» αρχικά για να εργαστείς, αλλά και στη συνέχεια να σου εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αξίζει, λοιπόν, να επενδυθεί χρόνος στην προετοιμασία ενός κατάλληλου βιογραφικού μιας κι αποτελεί τη «βιτρίνα» του υποψηφίου. Γνώσεις, δεξιότητες, αρετές, όλα εντάσσονται σ’ αυτό. Τα όποια επιχειρήματα που, πιθανώς, να παρουσιάζονταν στη συνέντευξη δεν έχουν καμία αξία αν το βιογραφικό δεν φτάσει τον υποψήφιο σ’ αυτήν την επόμενη φάση. Ήδη, λοιπόν, απ’ την πρώτη αξιολόγηση, το αρτιότερο βιογραφικό έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες κατάκτησης της θέσης εργασίας.

Ο εργοδότης θέτει κάποια κριτήρια πρόσληψης και, μέσω του βιογραφικού, ελέγχει αν οι γνώσεις κι οι δεξιότητες που κατέχεις ανταποκρίνονται σ’ αυτά. Ένα προσεγμένο βιογραφικό που συγκεντρώνει περιεκτικά ό, τι πρέπει να γνωρίζει ο εργοδότης για σένα, μπορεί να είναι αρκετό για να σου εξασφαλίσει μια πλεονεκτική θέση έναντι άλλων υποψηφίων. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο εργοδότης θα σχηματίσει την πρώτη του εικόνα για σένα αποκλειστικά απ’ αυτό το έγγραφο! Καταλαβαίνεις, επομένως, πόσο σημαντικό είναι ένα άρτια δομημένο κι ευανάγνωστο βιογραφικό σημείωμα.

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του ΙΙΕΚ ALTO, σου προσφέρει την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεσαι για τη δημιουργία του βιογραφικού σου, καθώς και την προετοιμασία που απαιτείται προκειμένου να έχεις μια επιτυχημένη συνέντευξη στη συνέχεια. Χωρίς την πίεση του χρόνου και του άγχους, αλλά με ψυχραιμία και οργάνωση, ο προσωπικός σου σύμβουλος είναι στη διάθεσή σου για να συντάξετε μαζί ένα βιογραφικό που θα αποτελεί την επαγγελματική σου ταυτότητα.

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο