Αρχιμάγειρας-Chef

Από το να μαγειρεύεις στους φίλους σου, μέχρι να παίρνεις βραβεία!

Τίτλος Σπουδών: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Περιγραφή

Η Ελλάδα έχει μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο. Μια παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών, με ρίζες που «αγγίζουν»  βαθιά, πίσω  το χρόνο και φθάνουν μέχρι σήμερα. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια  η γαστρονομία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Γι’ αυτό το λόγο η ειδικότητα του  Chef αποτελεί, διαχρονικά, ένα από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Είναι ο υπεύθυνος για την οργάνωση και  λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας. Ασχολείται με την προετοιμασία και παρασκευή όλων των φαγητών και εδεσμάτων. Φροντίζει, ώστε τα φαγητά που ετοιμάζει, να είναι νόστιμα, γευστικά,  να καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ελέγχει την προμήθεια των πρώτων υλών, κατευθύνει το υπόλοιπο προσωπικό, κατανέμει και επιβλέπει τις διάφορες εργασίες που γίνονται στην κουζίνα.

Μαθαίνω

  • Οργάνωση, προετοιμασία και παρασκευή φαγητών & εδεσμάτων σε οποιαδήποτε κουζίνα και αν χρειαστεί.
  • Συντονισμό του βοηθητικού προσωπικού για τη σωστή λειτουργία της κουζίνας.
  • Εποπτεία των διαδικασιών προετοιμασίας και παρασκευής φαγητών και εδεσμάτων.
  • Έλεγχο & Προμήθεια υλικών κουζίνας ανάλογα με την ποιότητα και την τιμή τους.
  • Υγιεινή των τροφίμων.
  • Σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση των εδεσμάτων.
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Μαθήματα

Α’ & Β’ Εξάμηνο
Γαλλικά Ι,ΙΙ
Αρχές Οικονομικής
Τέχνη Μαγειρικής Ι
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι
Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
Ελεγχος Εμπορευμάτων
Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
Οινολογία
Υγιεινή & Ασφάλεια
Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
 
Γ’ & Δ’ Εξάμηνο
Γαλλικά ΙΙΙ,ΙV
Τέχνη Μαγειρικής ΙΙI
Σύνθεση Μενού
Τεμαχισμός Κρεάτων Ι
Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Διαιτητική
Αγγλικά
Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
Τέχνη Μαγειρικής ΙV
Τεμαχισμός Κρεάτων ΙI
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Πρακτική Άσκηση

Επαγγελματική Αποκατάσταση

  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Μεγάλα Εστιατόρια
  • Επιχειρήσεις Catering
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία – Κλινικές
  • Παιδικούς Σταθμούς
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στη δική σου τουριστική επιχείρηση/εστιατόριο

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο