ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΚ ΣΕ ΣΑΕΚ

Με το Νόμο 5082/2024, που αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΦΕΚ 9/Α/19-1-2024), όλα τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) μετονομάστηκαν σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).

Αυτή η αλλαγή φέρνει σημαντικές βελτιώσεις και καινοτομίες στο εκπαιδευτικό σύστημα, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην καλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Η αναβάθμιση των ΙΕΚ σε ΣΑΕΚ ενισχύει τον ρόλο τους στην ενεργό διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ), τα οποία θα συνεργάζονται με επαγγελματικούς φορείς και θα αναλύουν στατιστικά δεδομένα για την κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών των σπουδαστών. Μέσω εξατομικευμένης συμβουλευτικής, οι καταρτιζόμενοι θα ενημερώνονται για τις επαγγελματικές προοπτικές και τις δυνατότητες περαιτέρω εκπαίδευσης. Το ΙΕΚ ALTO, έχει ήδη προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις, λειτουργώντας το δικό του ΓΕΑΣ από το 2020 με μεγάλη επιτυχία. Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον συντονισμό και τη σύζευξη των καταρτιζόμενων με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθώντας και υποστηρίζοντας τους καταρτιζόμενους και αποφοίτους σε κάθε τους ανάγκη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2024, οι ΣΑΕΚ θα ενσωματώσουν 130 νέους Οδηγούς Κατάρτισης, ενισχύοντας την ποικιλία των προσφερόμενων ειδικοτήτων και προσαρμόζοντας την εκπαίδευση στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Όπως ανέφερε ο κύριος  Γ.Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης, στο συνέδριο RGC όπου είχαμε τη τιμή να είμαστε συνομιλητές στη συζήτηση με θέμα την «Επαγγελματική Κατάρτιση σαν πολλαπλασιαστής ανάπτυξης της χώρας», αυτές οι αλλαγές είναι κρίσιμες για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί  μια ψηφιακή πύλη ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ειδικότητες, το θεσμικό πλαίσιο για την Πρακτική Άσκηση, συχνές ερωτήσεις, στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες, καθώς και έναν κατάλογο επαγγελματιών και επιχειρήσεων για την αναζήτηση καταρτιζόμενων που θα καλύψουν τις κενές  θέσεις πρακτικής άσκησης.

Οι αλλαγές αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων, καθιστώντας τις ΣΑΕΚ μια επιλογή για τους νέους που αναζητούν αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές. Στο ΙΕΚ ALTO, εφαρμόζουμε με συνέπεια και αφοσίωση τις αλλαγές που επιφέρει η μετονομασία των ΙΕΚ σε ΣΑΕΚ, διασφαλίζοντας ότι οι σπουδαστές μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις μας, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στην επιτυχία των αποφοίτων μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των προγραμμάτων και των υποδομών μας, εξασφαλίζοντας ότι οι σπουδαστές μας λαμβάνουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και είναι έτοιμοι να διακριθούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο