Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1992 στην σχετική συνδιάσκεψη για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου για να μας υπενθυμίσει τη σημασία αυτού του αγαθού ζωής για όλη την ανθρωπότητα.

Στόχος της ημέρας αυτής, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υπεύθυνη χρήση και κατανάλωση νερού έτσι ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η ποιότητα του, που στις μέρες μας, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κλιματική αλλαγή και ειδικότερα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το νερό, «ο λευκός χρυσός» όπως συχνά χαρακτηρίζεται, αποτελεί το πολυτιμότερο στοιχείο της φύσης και το σημαντικότερο αγαθό για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Αν και το καθαρό, πόσιμο νερό θεωρείται πια αυτονόητο για εμάς, δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν χωρίς να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό- με την παγκόσμια ποσότητα του πόσιμου νερού να συνεχίζεται να μειώνεται, και την ποιότητά του να υποβαθμίζεται.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές και στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής. Εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν ούτε την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν, ενώ σημαντικός αριθμός ατόμων πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα.

Τα παραπάνω στοιχεία υπερτονίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις, θα μπορούν να έχουν επαρκή ποσότητα καθαρού νερού.

Στο ΙΕΚ ALTO πρεσβεύουμε ότι η ατομική δέσμευση σε μια συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που φέρνει αποτέλεσμα.

 Ας είναι, λοιπόν, η σημερινή μέρα η αρχή για να κάνουμε την διαφορά!

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο