Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση: Ποιοι κλάδοι δεν επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η εμφάνιση της νόσου Covid-19 οδήγησε στη ριζική μεταβολή των συνθηκών και των συνηθειών της καθημερινότητάς μας, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες και αρνητικές. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν είναι λίγες οι ευκαιρίες που προκύπτουν καθώς ορισμένοι τομείς όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από την επέλαση του κορωνοϊού, αλλά αντιθέτως αναπτύχθηκαν και είχαν περισσότερη ζήτηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας!

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κλάδοι, και γιατί δεν επηρεάστηκαν από την ύπαρξη της πανδημίας;

web-developerΈνας από τους τομείς που γνώρισε μεγάλη άνθιση παρά τον κορωνοϊό είναι αυτός της πληροφορικής. Η καραντίνα ανάγκασε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει ακόμη περισσότερο το διαδίκτυο, τους υπολογιστές και τα smartphones, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι αγορές και η καθημερινότητα στο σύνολό της συνέχισαν να κινούνται μέσω της τεχνολογίας. Έτσι, οι Τεχνικοί Η/Υ και οι Τεχνικοί Λογισμικών Η/Υ, οι Τεχνικοί Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, οι Γραφίστες και οι Web Designers – Developers βρέθηκαν να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, καλούμενοι να ανοίξουν e-shops, να συντηρήσουν υπολογιστές και tablets, να υποστηρίξουν τις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης και να εξελίξουν το επάγγελμά τους ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον κόσμο της πληροφορικής.

Συνέπεια της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτέλεσε η ανάγκη για ακόμη καλύτερη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων, μιας και η αγορά έγινε ακόμη πιο ανταγωνιστική. Μαζί με τη δημιουργία των e-shops, αναπτύχθηκε αρκετά και ένας ακόμη κλάδος κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυτός των Στελεχών Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να βρουν νέους τρόπους να διαθέσουν και να παρουσιάσουν τα εμπορεύματά τους, ώστε να συνεχίσουν να είναι ενεργές και να έχουν κέρδος.

voithos-farmakopoiouΟ αμέσως επόμενος κλάδος που απέκτησε μεγαλύτερη ζήτηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι αυτός του Βοηθού Φαρμακείου και του Τεχνικού Φαρμάκων και Καλλυντικών. Ο κορωνοϊός επηρέασε άμεσα τις ζωές των περισσοτέρων μας, κυρίως όσο αφορά την υγεία, και η ραγδαία εξάπλωσή του προκάλεσε την ζήτηση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων στα φαρμακεία και στις βιομηχανίες φαρμάκων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού τόσο σε φάρμακα όσο και σε παραϊατρικά είδη.

Την ίδια αύξηση σε ζήτηση είχε βέβαια και ο τομέας της Νοσηλευτικής και της Γενικής Νοσηλείας, επίσης απότοκο της κατάστασης λόγω της νόσου Covid-19. Με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, οι ανάγκες των νοσοκομείων και των κλινικών αυξήθηκαν κατακόρυφα, δεδομένου ότι έπρεπε να διενεργούνται τεστ και να γίνονται εξετάσεις, μικροβιολογικές αναλύσεις και εμβολιασμοί, και παράλληλα να παρέχεται υποστήριξη και περίθαλψη σε όσους νοσηλεύονται.

Εάν λοιπόν σκέφτεσαι να επιλέξεις ένα επάγγελμα το οποίο εξελίσσεται και έχει μεγάλη ζήτηση ακόμη και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, στο ΙΙΕΚ ALTO θα βρεις όλες τις παραπάνω ειδικότητες για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει και να χτίσεις γερές βάσεις για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον!

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο