Οι πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας και πώς να απαντήσεις

Όλοι μας αισθανόμαστε άγχος όταν πρόκειται να δώσουμε συνέντευξη για μια θέση εργασίας και ανησυχούμε μήπως ο εργοδότης δεν σχηματίσει καλή εντύπωση για το άτομό μας. Ωστόσο, μπορούμε να προετοιμαστούμε για να είμαστε ετοιμόλογοι και να απαντήσουμε με σιγουριά στις ερωτήσεις που θα μας κάνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας και πώς μπορούμε να απαντήσουμε;

Οι ερωτήσεις που διατυπώνουν οι εργοδότες σε προσωπικό επίπεδο αφορούν τα ενδιαφέροντά μας, την επαγγελματική μας συμπεριφορά και τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες καθώς και τους επαγγελματικούς στόχους και τις προοπτικές μας . Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι εργοδότες θα θελήσουν να μάθουν για τις σπουδές μας, τυχόν εξειδικευμένες γνώσεις που ίσως διαθέτουμε, την προηγούμενη εργασιακή μας εμπειρία και για ποιον λόγο θέλουμε να ενταχθούμε στο προσωπικό της εκάστοτε επιχείρησης.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε είναι οι εξής:
• Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας.
• Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία σας;
• Μιλήστε μας λίγο για τις σπουδές σας.
• Γιατί σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση;
• Τι γνωρίζετε για την εταιρεία μας και τις δραστηριότητες της;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την συγκεκριμένη θέση;
• Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια;
• Τι θεωρείτε πιο σημαντικό σε ένα επάγγελμα;
• Σας αρέσει να δουλεύετε με άλλα άτομα σε ομάδα;
• Πως διαχειρίζεστε την πίεση στη δουλειά σας;
• Αν είχατε το Χ πρόβλημα, πώς θα το χειριζόσασταν;

Για να προκαλέσουμε θετική εντύπωση στον εργοδότη, θα πρέπει να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Ας μη ξεχνάμε ότι η συνέντευξη είναι μια δοκιμασία τόσο για εμάς όσο και για τον ίδιο, αφού θα πρέπει να κρίνει αν είμαστε κατάλληλοι για την θέση εργασίας που προσφέρει. Συνεπώς, καλό θα είναι να είμαστε τυπικοί και ευγενικοί, να μην διακόπτουμε τον συνομιλητή μας, να έχουμε ευχάριστη διάθεση, να δίνουμε σύντομες και σαφείς απαντήσεις χωρίς να λέμε ψέματα, και σε απρόσμενες ερωτήσεις να διατηρούμε την ψυχραιμία μας!

Εξίσου σημαντικό θα είναι να διατυπώσουμε και εμείς μερικές ερωτήσεις οι οποίες θα δείξουν ότι ενδιαφερόμαστε για την συγκεκριμένη εργασιακή θέση και για το εργασιακό περιβάλλον, αλλά και ότι θέλουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, τις απολαβές που προσφέρονται και τις προοπτικές καριέρας που θα έχουμε, σε περίπτωση που αυτά δεν έχουν αναφερθεί ήδη από τον εργοδότη.
Στο ΙΕΚ ALTO το Career Office και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης είναι πάντα δίπλα στους σπουδαστές αλλά και στον κάθε απόφοιτο ξεχωριστά, και παρέχουν την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, βοηθώντας στη σύνταξη του βιογραφικού και προετοιμάζοντάς τον για να διαπρέψει σε κάθε συνέντευξη εργασίας.

Έλα να μας γνωρίσεις από κοντά για να δεις αναλυτικά τις παροχές μας και να διαπιστώσεις γιατί στο ΙΕΚ ALTO σπουδάζεις αλλιώς!

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο