“Η υγεία πάνω απ’ όλα..στης μαμάς την κατσαρόλα”

«Η Υγεία πάνω απ’ Όλα.. στης Μαμάς την Κατσαρόλα». Φθινοπωρινό πρόγραμμα μάθησης και δημιουργικής έκφρασης για μητέρες και παιδιά 7-12 ετών, δικαιούχους του ΤΕΒΑ, που υλοποιείται από την Ι.Μ. Πατρών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αχαΐας.

Μια καινοτόμος Κοινωνική Δράση Στήριξης από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Μία καινοτόμο και δημιουργικά «νόστιμη» δράση με μαθήματα υγιεινής μαγειρικής, παιχνίδια μαγειρικής και βιωματικά εργαστήρια σχεδιάστηκε για τις μητέρες ωφελούμενες ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας και τα παιδιά τους (7-12 ετών) και υλοποιείται από την Ι. Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) .

Με σύνθημα, «Η Υγεία πάνω απ’ Όλα.. στης Μαμάς την Κατσαρόλα» στην δράση (από 19/10 έως 10/11/2019) θα εκπαιδευτούν 50 γυναίκες μητέρες και 50 παιδιά τους στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων υγιεινής διατροφής και διαβίωσης, παιδιών και ενηλίκων, με σύγχρονες βιωματικές μεθόδους. Οι μητέρες δικαιούχοι ΤΕΒΑ θα γνωρίσουν:

  • τεχνικές υγιεινής μαγειρικής,
  • τα κρυμμένα μυστικά των ετικετών,
  • τεχνικές για οικονομία στις αγορές τροφίμων,
  • πρόληψη για τροφικές αλλεργίες και

θα εκπαιδευτούν πρακτικά από τους Σεφ του IEK ALTO να παρασκευάζουν συνταγές νόστιμων οικονομικών υγιεινών γευμάτων & εδεσμάτων.

Παράλληλα, για τα παιδιά, με παιδοκεντρική προσέγγιση έχουν σχεδιαστεί δράσεις δημιουργικής μαγειρικής, υγιεινής των τροφίμων, γαστρονομία με on line παιχνίδια, χρώματα, μαγειρικά πειράματα ώστε οι «μικροί σεφ» να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με υγιεινά γεύματα και πολυαισθητηριακά να ενισχυθούν παιδικές δεξιότητες όπως η αδρή/λεπτή κινητικότητα, συντονισμός, μνήμη, λογική, φαντασία και δημιουργικότητα.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες με χιούμορ, φαντασία, ομαδικό πνεύμα, αλλά και υπευθυνότητα, θα συμμετέχουν στην γιορτινή εκδήλωση λήξης όπου θα παρασκευάσουν και θα προσφέρουν γευστικά υγιεινά εδέσματα στις οικογένειες τους ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις θετικές οικογενειακές διαπροσωπικές σχέσεις.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συνεργασία του ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας, του IEK EUROTEAM, έμπειρων επιστημονικών εκπαιδευτών & εικαστικών και ξεκίνησε το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2019 στην Πάτρα στον χώρο του ΙΕΚ ALTO.

Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο Σαββατοκύριακο της δράσης:

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο