Σπουδαστές από τα τμήματα Πληροφορικής του ΙΕΚ ALTO, υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή τους Σπύρου Γαλάνη, μοιράσθηκαν την κοινή τους αγάπη για την τεχνολογία, με την επίσκεψη τους στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που αποτελεί ιδανικό χώρο άτυπης εκπαίδευσης, πειραματισμού, διασκέδασης αλλά και άντλησης γνώσης δε θα μπορούσε να λείψει από τις βιωματικές εμπειρίες που προσφέρει το ΙΕΚ στους σπουδαστές του.
Το μουσείο που ασχολείται με την απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή και μελέτη αντικειμένων των Επιστημών και της Τεχνολογίας, έδωσε στους σπουδαστές την ευκαιρία μιας διαδραστικής σύνδεσης των γνώσεων που λαμβάνουν στις αίθουσες διδασκαλίας με τα εκθέματα του μουσείου.
Η παρατήρηση της μεθόδου λειτουργίας της οπτικής ίνας στην πράξη, αλλά και ο τρόπος που αλληλοεπιδρά το φως με τον ήχο και τα κύματα των τηλεπικοινωνιών, κέντρισαν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον και έδωσαν αφορμή για ερωτήσεις και διάλογο με το εξειδικευμένο προσωπικό του μουσείου.
Εντύπωση προκάλεσαν σπάνια εκθέματα του μουσείου, όπως ο τηλεφωνικός θάλαμος της SIEMENS, ο παραδοσιακός τυπογράφος, τα μηχανήματα παραγωγής ήχου της ΕΡΤ, τα στρατιωτικά μηχανήματα μετάδοσης πληροφοριών αλλά και το μοναδικό στον κόσμο αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο ΑΤΖ-65 το οποίο τέθηκε σε πραγματική λειτουργία προς έκπληξη των σπουδαστών μας.
Η μόνιμη έκθεση του μουσείου με θέμα, «οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας», ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια όλων των συμμετεχόντων, το ασύλληπτο σε ρυθμό ταξίδι εξέλιξης της τεχνολογίας και των τρόπων που επικοινωνούμε σήμερα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπαιδευτής του τμήματος πληροφορικής, Σπύρος Γαλάνης, όσο η τεχνολογία μέσα από νέες μορφές και τρόπους θα παίρνει θέση στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας συνολικά, τόσο τα συναισθήματα που θα γεννά θα είναι πάντα το ίδιο έντονα και συναρπαστικά.
We aren’t able to process your payment. Please, try again.