Τι κάνει ένας βοηθός φαρμακείου;

Ο βοηθός φαρμακείου αποτελεί μία από τις ειδικότητες με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση καθώς οι ανάγκες στα φαρμακεία ολοένα και αυξάνονται, τόσο σε φάρμακα όσο και σε καλλυντικά.

Τι ακριβώς όμως κάνει ένας βοηθός φαρμακείου και ποιες είναι οι αρμοδιότητές του;

Αρχικά, ο βοηθός φαρμακείου είναι ένας άνθρωπος απαραίτητος για την σωστή λειτουργία ενός φαρμακείου. Αποκτώντας θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στον τομέα της υγείας, ο βοηθός φαρμακείου στηρίζει τον φαρμακοποιό βοηθώντας στην παραγγελία και την παρασκευή φαρμάκων, στην εκτέλεση ιατρικών συνταγών, στον έλεγχο της ποιότητας των καλλυντικών και των φαρμακευτικών προϊόντων, στην εξυπηρέτηση πελατών και στην άμεση επίλυση θεμάτων υγείας προσφέροντας συμβουλές για φαρμακευτικά σκευάσματα.
Για να γίνει κανείς βοηθός φαρμακείου και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτού του επαγγέλματος, χρειάζεται να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Χρειάζονται γνώσεις πάνω στη χημεία, στις εξειδικευμένες ορολογίες, στις φαρμακευτικές ουσίες και στις πρώτες ύλες, καθώς και μελέτη για να καταρτιστεί κανείς πλήρως στην εργαστηριακή παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων.
Στο ΙΕΚ ALTO οι άρτια καταρτισμένοι καθηγητές μας θα σου προσφέρουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να θέσεις τις σωστές βάσεις για την επαγγελματική σου πορεία, και στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήριά μας θα μπορέσεις να εξασκηθείς για να αποκτήσεις εμπειρία και να ασχοληθείς σε βάθος με τις αρμοδιότητες του βοηθού φαρμακείου!

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο