Τα 10 κορυφαία επαγγέλματα του 21ου αιώνα

Τεχνικός Αιολικής Ενέργειας

Λόγω της κλιματικής αλλαγής οι άνθρωποι ανακάλυψαν νέες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. H αιολική ενέργεια είναι ήδη μια βιομηχανία που αναπτύσσεται, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν εξειδικευμένοι τεχνικοί για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή γιγάντιων ανεμογεννητριών.

 

Νοσηλευτής

Λόγω του γηράσκοντος πληθυσμού, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι νοσοκόμοι που λαμβάνουν το σωστό είδος προχωρημένης εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν επαγγελματίες νοσηλευτές και να βοηθήσουν στην κάλυψη αυτών των κενών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

Προγραμματιστής Λογισμικού

Οι υπολογιστές, τα ρομπότ και οι κινητές συσκευές βασίζονται στο σωστά σχεδιασμένο λογισμικό. Καθώς οι εφαρμογές του διαδικτύου επεκτείνονται και οι μηχανές γίνονται πιο έξυπνες και πιο συνδεδεμένες με την καθημερινότητά μας, η ανάγκη για προγραμματιστές λογισμικού θα επεκταθεί.

 

Μηχανικός Βιοϊατρικής

Οι επαγγελματίες στον τομέα αυτό αρχίζουν ήδη να φέρνουν επανάσταση στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Οι βιοϊατρικοί μηχανικοί συμμετέχουν σε κάθε είδους έρευνα και ανάπτυξη αιχμής. Μπορούν να σχεδιάσουν εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, τεχνητά όργανα, βιονικά μέρη σώματος και βιολογικά εμφυτεύματα.

 

Τεχνικός Εκτύπωσης 3D

Οι βιομηχανικοί σχεδιαστές, οι μηχανικοί βιοϊατρικής και άλλοι, πειραματίζονται ήδη με την κατασκευή κατά παραγγελία αντικειμένων όπως εργαλεία, τρόφιμα, είδη ένδυσης, οικιακά αντικείμενα, ιατρικά εμφυτεύματα και εξαρτήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ηλεκτρονικών. Καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται, οι μηχανές 3D-εκτύπωσης μπορούν να γίνουν εξίσου συνηθισμένες με τα ψυγεία και τα μικροκύματα.

 

Προγραμματιστής Επαυξημένης Πραγματικότητας

Τα τελευταία χρόνια έντονη είναι η εμφάνιση της επαυξημένης πραγματικότητας. Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις κινητές συσκευές. Eπιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έτσι, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης της πραγματικότητας για τον έξυπνο σχεδιασμό και τον σχεδιασμό της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης αυτής της τεχνολογίας θα είναι απαραίτητοι.

 

Digital & Social Media Marketing Specialist

Aυτή τη στιγμή το digital marketing εμφανίζει τεράστια ζήτηση. Οι εταιρίες έχουν κατανοήσει τη μεγάλη προστιθέμενη αξία που τους προσφέρει η παρουσία τους στα digital μέσα. Ένας Digital & Social Media Marketing Specialist πρέπει να γνωρίζει καλά πώς δουλεύει το παραδοσιακό marketing και πώς αυτό μεταλλάσσεται στο digital περιβάλλον.

 

Γεωργικοί Μηχανικοί

Πτυχιούχοι Γεωπονικών τμημάτων, Μηχανικοί Βιοσυστημάτων και γενικότερες γεωτεχνικές ειδικότητες είναι οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που θα είναι σε θέση να στελεχώσουν τον κλάδο της γεωργικής μηχανικής. Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανάγκη για γεωργική παραγωγή, καθιστά απαραίτητη την αξιοποίηση της μηχανικής στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στα γεωργικά συστήματα.

 

Μηχανικοί Υλικών

Ο κλάδος της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υλικών σχετίζεται με οτιδήποτε αφορά στο σχεδιασμό, τη σύνθεση και την ανάπτυξη των υλικών που αξιοποιούνται σε πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών και όχι μόνο. Από βιοσυμβατά υλικά με εφαρμογές στην υγεία μέχρι νανοϋλικά που μπορούν να αξιοποιηθούν μέχρι και στο διάστημα, ο Μηχανικός Υλικών έχει ενεργό ρόλο και εμπλοκή σε τομείς όπως η ενέργεια, η δόμηση, η αεροναυπηγική, η βιοϊατρική κ.ά.

 

Αναλογιστές

Έχοντας ως εργαλείο τα μαθηματικά και τη στατιστική είτε εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό κλάδο, οι αναλογιστές αναλύουν και συμβάλλουν στη διαχείριση οικονομικών κινδύνων κάθε μορφής. Με σχετικά περιορισμένο αριθμό εξειδικευμένων στελεχών να ασκούν το εν λόγω επάγγελμα, σε πολλές χώρες κατατάσσεται ως μια ιδανική επιλογή καριέρας.

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο