Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

Από το να ξέρεις τι τρως, μέχρι να δημιουργείς εξελιγμένα τρόφιμα και ποτά!

Τίτλος Σπουδών: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Διάρκεια: 2 Έτη
Περίοδος Εγγραφών: Σε Εξέλιξη
Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Περιγραφή

Ο/H απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος τεχνολογίας και ελέγχου τροφίμων και ποτών» εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας, χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να παρασκευάσει τρόφιμα υγιεινά και ασφαλή, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής Νομοθεσίας. Απασχολείται στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών. Παραλαμβάνει, αποθηκεύει, χειρίζεται, επεξεργάζεται, μεταφέρει και ελέγχει τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων διατροφής, ακολουθώντας τις οδηγίες εργασίας των προϊσταμένων του. Συμμετέχει στην ανάπτυξη διαδικασιών για την παρασκευή τροφίμων και συναφών προϊόντων, με βάση τις χημικές, φυσικές και βιολογικές αρχές. Διεξάγει έρευνες και πειράματα για τα συστατικά, τα πρόσθετα και τη συσκευασία.

Μαθαίνω

  • Ανάπτυξη, επεξεργασία και συντήρηση ασφαλών, θρεπτικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων διατροφής
  • Εφαρμογή μεθόδων και διαδικασιών ποιοτικού και οργανοληπτικού ελέγχου τροφίμων και ποτών
  • Χρήση του εργαστηριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού μονάδας συσκευασίας, τυποποίησης και μεταποίησης τροφίμων και ποτών
  • Σχεδιασμός προϊόντων διατροφής σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για τα τρόφιμα και ποτά
  • Διασφάλιση της ποιότητας παραγωγής ασφαλών νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων

Μαθήματα

Α’ & Β’ Εξάμηνο
Φυσικοχημεία τροφίμων
Γενική χημεία
Αρχές διατροφής
Μικροβιολογία τροφίμων
Εισαγωγή στην τεχνολογία και έλεγχο τροφίμων και ποτών
Μηχανική τροφίμων
Βιοχημεία
Ανάλυση τροφίμων και ποτών
Επεξεργασία τροφίμων και ποτών
Μάρκετινγκ τροφίμων
Ποιοτικός και οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων και ποτών
Νομοθεσία τροφίμων και ποτών
 

Γ’ & Δ’ Εξάμηνο

Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
Συντήρηση τροφίμων και ποτών
Βιοτεχνολογία τροφίμων και βιομηχανικές ζυμώσεις
Τεχνολογία και έλεγχος λιπών και ελαίων
Τεχνολογία και έλεγχος οίνου και αποσταγμάτων
Συσκευασία τροφίμων και ποτών
Τεχνολογία και έλεγχος προϊόντων σιτηρών και αρτοσκευασμάτων
Τεχνολογία και έλεγχος προϊόντων φρούτων και λαχανικών
Τεχνολογία και έλεγχος γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων
Τεχνολογία και έλεγχος προϊόντων ζωικής προέλευσης
Έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων

Επαγγελματική Αποκατάσταση

  • Βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών
  • Επιχειρήσεις τυποποίησης και μεταποίησης τροφίμων και ποτών
  • Αγροτικούς συνεταιρισμούς τυποποίησης και μεταποίησης τροφίμων και ποτών
  • Εταιρείες που παράγουν βοηθητικές ύλες και βιομηχανικό εξοπλισμό για εταιρείες τροφίμων και ποτών
  • Επιχειρήσεις παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για εταιρείες τροφίμων και ποτών
  • Φορείς πιστοποίησης συστημάτων ποιότητας
  • Επιχειρήσεις παραγωγής ζύθου και οίνου
  • Εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων, αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και νερού
  • Εταιρείες προετοιμασίας και διακίνησης ετοίμων φαγητών
  • Εταιρείες catering
  • Μονάδες μαζικής σίτισης, σε φοιτητικές και μαθητικές εστίες
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Οικοτεχνίες

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο