Πώς να επιλέξω την ειδικότητα που μου ταιριάζει;

Ήρθε λοιπόν η ώρα που τελειώνεις το Λύκειο, και σκέφτεσαι τι επιλογές έχεις για το μέλλον σου και την επαγγελματική σου αποκατάσταση. Οι Πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος, μιας και μπορείς να εγγραφείς σε μια σχολή ΙΕΚ και να αποκτήσεις από εκεί το πτυχίο που θα ήθελες.

poia eidikotita na epilexo

Πώς να επιλέξεις όμως την ειδικότητα που σου ταιριάζει;

Το βασικότερο που πρέπει να σκεφτείς, είναι με τι σου αρέσει να ασχολείσαι. Σου αρέσει να μαγειρεύεις; Γυμνάζεσαι και είσαι αθλητικός τύπος; Ή σε ενδιαφέρει το μακιγιάζ και να περιποιείσαι τον εαυτό σου; Το κλειδί για να έχεις επαγγελματική εξέλιξη είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και να θες να το εξελίξεις όσο περισσότερο μπορείς!
Έπειτα, φρόντισε αυτό το οποίο θα επιλέξεις να έχει επαγγελματικές προοπτικές. Μην αναλωθείς σε κάτι το οποίο μελλοντικά θα σε οδηγήσει σε εργασιακό αδιέξοδο. Οι περισσότερες ειδικότητες των ΙΕΚ έχουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους, με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.

Τέλος, σημαντικό βήμα πριν διαλέξεις ειδικότητα σε κάποιο ΙΕΚ είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Δες τα προγράμματα των σπουδών των διάφορων ειδικοτήτων, ρώτησε να μάθεις για τις επιπλέον παροχές κάθε τμήματος, επισκέψου τις εγκαταστάσεις τους και μάθε πληροφορίες για τους καθηγητές και την διδακτική διαδικασία. Μπορεί να σε εμπνεύσει κάτι που δεν το περιμένεις!

Στο ΙΙΕΚ ALTO οι έμπειροι Σύμβουλοι Εκπαίδευσής μας είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή, για να συζητήσεις μαζί τους τα ενδιαφέροντά σου και να σε κατευθύνουν στην επιλογή της κατάλληλης ειδικότητας για εσένα. Μη διστάσεις να μας καλέσεις ή να επισκεφθείς τον χώρο μας για να σου δώσουν συμβουλές και να σε κατατοπίσουν σχετικά με το επαγγελματικό σου μέλλον!

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο