ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η εκπαίδευση που περιλαμβάνει παιδιά με διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οφείλει να είναι ποικιλόμορφη και διαφοροποιημένη ως προς τις ανάγκες κάθε μαθητή. Μια επίσκεψη των σπουδαστών των παιδαγωγικών τμημάτων σε ένα ειδικό σχολείο μπορεί να αποτελέσει μια εμπειρία, αναμφίβολα εμπλουτιστική και διαμορφωτική. Έτσι, λοιπόν το ΙΕΚ ALTO πήρε την πρωτοβουλία και πήγε με κάποιους από τους σπουδαστές του στο 1ο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας.

Οι σπουδαστές ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σε αυτό το πεδίο. Η παρατήρηση μαθημάτων και δραστηριοτήτων, καθώς και ο διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, επέτρεψε στους σπουδαστές να κατανοήσουν πώς προσαρμόζεται η διδασκαλία στις ατομικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Επιπλέον, βοήθησε τους σπουδαστές να αναπτύξουν μια βαθύτερη ευαισθησία έναντι των διαφορετικών αναγκών και ικανοτήτων των μαθητών. Ήταν μια ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τις προσπάθειες και τις επιτυχίες κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε ως στόχο να ενισχύσει τη μάθηση, να προαγάγει την κατανόηση και την ευαισθησία, και να προετοιμάσει τους μελλοντικούς παιδαγωγούς για μια ποικιλόμορφη και πλούσια εκπαιδευτική καριέρα.

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο