Επίσκεψη στην Achaia Clauss

Οι σπουδαστές των τμημάτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του ΙΕΚ ALTO είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τo ιστορικό οινοποιείο Πατρών «Achaia Clauss».

Με τη βοήθεια ξεναγού πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο αυτοκρατορικό κελάρι, στους χώρους όπου παλιά λειτουργούσε το παλαιό οινοποιείο, αλλά και στο Μουσείο με τα εργαλεία της βαρελοποιίας. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σκαλιστά βαρέλια στα οποία διατηρείται ακόμα μαυροδάφνη από το 1873 καθώς και να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατασκευάζονταν τα βαρέλια, για την τέχνη του οινοποιού, για τις ποικιλίες των κρασιών και τις ιδιαιτερότητες τους.

Τα πέτρινα κτίρια, το κάστρο, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια, ο μουσειακός χώρος, μας ταξίδεψαν στην εποχή όπου ο Βαυαρός Gustav Clauss, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της αχαϊκής πρωτεύουσας, δημιούργησε ένα χωριό μέσα στο οινοποιείο όπου ζούσαν, εργάζονταν και αναπτύσσονταν ολόκληρες οικογένειες.

#εδώ_σπουδάζεις_αλλιώς

Κλείσε μια προσωπική ξενάγηση στο IEK ALTO!

Τοποθεσία
Staff
Service
Service Extras
Ημέρα & Ώρα
Recurring info
Πληροφορίες
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Το ραντεβού σας επιβεβαιώθηκε
Ο αριθμός της κράτησής σας:
ADD TO iCAL CALENDAR

Μετάβαση στο περιεχόμενο