Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε έντονα ότι η σύγχρονη ελληνική κουζίνα στηρίζεται πολύ στα τοπικά μας προϊόντα, αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις, ενώ χρησιμοποιεί με αυτά μοντέρνες τεχνικές μαγειρικής. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να τα δοκιμάσουν, να γευθούν τη φρεσκάδα τους και πώς να το κάνουμε, η ποιότητα τους εντυπωσιάζει και κάνει τη διαφορά!
Στο ΙΙΕΚ ALTO, οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ CHEF, δηλώνουμε «φανατικοί» της γεύσης και της ποιότητας και υποστηρίζουμε την ελληνική κουζίνα και τα υλικά της. Αυτό φαίνεται και από τα καθημερινά μας εργαστηριακά μαθήματα, με πιάτα ξεχωριστά, ποιοτικά και λαχταριστά!
Σας παρουσιάζουμε τα 4 trends της γεύσης για φέτος!
Σε όλους εσάς που σας αρέσει να ανακατεύεστε με συνταγές και πιάνει το χέρι σας, αλλά και σε εσάς που εκτιμάτε τρελά την κουζίνα της μαμάς. Σε εσάς που σας αρέσει να δοκιμάζετε και ξέρετε να τρώτε καλά, και σε εσάς που ονειρεύεστε να σας φωνάζουν: chef και να είστε ο “master” της κουζίνας!.
#Trend 1: Το “κάπνισμα” είναι καλό!
Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην κουζίνα για φέτος, είναι τα καπνιστά φαγητά!
Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά «καπνιστά» τυριά, σκληρά και ημίσκληρα, όπως το Λογάδι, οι Γραβιέρες, το Κασέρι, αλλά και κάποια τυριά ανθεκτικά στη θερμότητα, όπως η Μοτσαρέλα και το Ταλαγάνι. Πρόσφατα στην ελληνική αγορά κυκλοφόρησε και μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή καπνιστής Φέτας. Φυσικά το πρώτο χρονικά και πιο γνωστό μέχρι σήμερα ελληνικό καπνιστό τυρί είναι το Μετσοβόνε. Αλλά για να γνωρίζετε, ημίσκληρα τυριά από γίδινο γάλα επίσης καπνίζονται και δίνουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, αρωματικά και γευστικά.
Φυσικά έχουμε και εξαιρετικά κρέατα! Το «κάπνισμα» είναι «επιστήμη», είτε μιλάμε για πάπια, κοτόπουλο, χοιρινό (λαιμός, πανσέτες, ribs), είτε μοσχαρίσια πλευρά. Άλλη φωτιά για κάθε κομμάτι, άλλο σημείο στη σχάρα, θερμοκρασία αλλά και αποτέλεσμα.
#Trend 2: Λαχανικά Παντού!
Και εκεί που η μαμά σου, σε κυνηγούσε να τα φας, τώρα είναι παντού!
Αρκετοί διακεκριμένοι ΣΕΦ μας, προσπαθώντας για μια πιο sustainable γαστρονομία, τονίζουν ότι τα λαχανικά θα γνωρίσουν ακόμα πιο λαμπρές στιγμές δόξας, το 2020. Δεν αποκλείουν το γεγονός, τα λαχανικά να αντικαταστήσουν και πολλά από τα κυρίως πιάτα στα μενού των ελληνικών εστιατορίων αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Αναφέρουμε μερικά: Άνηθος, κουνουπίδι, καρότα, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλια, μαϊντανό, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.
#Trend 3: Κρέας υψηλής ποιότητας
Μην απογοητεύεστε οι λάτρεις του κρέατος! Το κρέας, για άλλη μια χρονιά, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις τάσεις στη γαστρονομία του 2020. Το trend εδώ είναι να προτιμάς να τρως εξαιρετικό κρέας, γευστικό, υψηλής ποιότητας, χωρίς ορμόνες. Και η Ελλάδα μας ξεχωρίζει και σε αυτό!
#Trend 4: Επιστροφή στην παράδοση
Απλές γεύσεις, χωρίς φανφάρες και περιττά υλικά. Τα πιάτα γίνονται πιο απλά στο σερβίρισμα, χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, πιο «ήσυχα»!.
Μα αυτό θυμίζει Ελλάδα, θυμίζει παράδοση, κανένας μας δεν ξεχνάει γεύσεις που μας θυμίζουν παππού και γιαγιά!
Είναι top να δημιουργείς, είναι trend να είσαι Μάγειρας!
Δες αναλυτικά στο www.iekalto.gr τον Γαστρονομίας & Διατροφής!
“ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ” στο σήμερα και εξασφαλίζεις, αύριο, την σίγουρη, επαγγελματική σου επιτυχία.
ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ?
ΜΑΖΙ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!
We aren’t able to process your payment. Please, try again.